“LUKOIL Croatia” d.o.o.
“LUKOIL Croatia” d.o.o.

Novosti

Dragi kupci,

nikada nije kasno učiniti dobru, ljudsku stvar. Smatramo da čineći dobre stvari činimo svijet boljim mjestom za život.

 

Stoga smo izuzetno ponosni što sve snažnije i više možemo sudjelovati u pomoći i podršci ustanovama i organizacijama koje skrbe o onim najpotrebitijima i najranjivijima, a to su zasigurno djeca bez roditelja i adekvatne roditeljske skrbi.

LUKOIL će u periodu od 01.10. do 31.10.2019. od svake utoćene litre ECTO diesela, ECTO benzina i/ili UNP-autoplina odvajati novčani iznos od 4 lipe i tako prikupljena sredstva donirati trima dječjim domovima; Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj, Dječjem domu „Maestral“ u Splitu, te Centru za pružanje usluga u zajednici „Klasje“ u Osijeku.

 

Nadamo da će te i VI dragi kupci biti korisna karika u lancu dobročinitelja koji pomažu ustanovama koje skrbe o djeci.

 

Hvala u ime djece!

 

Vaš LUKOIL

 

LUKOIL se priključio ovom hvalevrijednom projektu jer popularizira digitalizaciju odnosno građanima olakšava svakodnevicu jer uz pomoć e-Građana više ne moraju gubiti vrijeme na čekanje u redovima. Što se tiče LUKOIL-a, mi se koristimo digitalnim kanalima, najčešće za komunikaciju s kupcima i to nam se pokazalo izvrsnim jer odmah razmjenjujemo informacije i tražimo rješenja, ukoliko se pojavi neki izazov. Naši su nam kupci uvijek na prvom mjestu i digitalnim se platformama koristimo kako bismo unaprijedili međusobni odnos i na vrijeme prepoznali potrebe  te udovoljili željama naših vjernih kupaca.

Vaš LUKOIL

Željni ste odličnih ruskih filmova?

Imamo odličan prijedlog za Vas.

 

Počinje Filmushka!!!

Pogledajte besplatno ruske kino hitove.

U zagrebačkom kinu Europa Večernji list i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu uz podršku LUKOIL-a i drugih sponzora, organiziraju Prvi ruski filmski tjedan „Filmushka“ . Tjedan ruskih filmova započinje 27. i traje do 31. ožujka 2019. godine.

Dođite. Pogledajte. Uživajte.

Vaš LUKOIL

Drage vozačice i vozači,

Kako bi Vam pružili što bolju uslugu, želimo Vas dodatno informirati u vezi novih oznaka goriva na LUKOIL benzinskim postajama.

Nove oznake na pištoljima dio su EU direktive u primjeni jednoznačnog označavanja vrsta goriva na maloprodajnim mjestima te na vozilima za cestovni promet.

Uz naziv goriva, na mjernom uređaju za prodaju goriva i navlaci čepa pipca mjernog uređaja za prodaju goriva vozilu za cestovni promet, mora se nalaziti i nova oznaka odnosno identifikacijski oblik za određenu vrstu goriva

Tako jedinstveni identifikacijski oblik za motorne benzine je krug, za dizelska goriva je kvadrat i za plinovita goriva je romb (slika).

Informacije unutar identifikacijskog oblika daju podatak o najvišem postotnom udjelu biokomponente u gorivu.

Standardna Identifikacijska oznaka za motorne benzine je;

E5 u obliku kruga gdje slovo E označava etanol, a brojčana oznaka 5 najviši postotni udio biokomponente, odnosno etanola koju može sadržavati motorni benzin.

Standardna Identifikacijska oznaka za dizelska goriva je;

B7 u obliku kvadrata gdje slovo B označava biodizel, a brojčana oznaka 7 najviši postotni udio biokomponente, odnosno biodizela koju može sadržavati dizelsko gorivo.

Standardna Identifikacijska oznaka plinovitih goriva je;

LPG u obliku romba koji oznaиava Autoplin ili motorni ukapljeni naftni plin 

Cilj novog označavanja vrsta goriva na maloprodajnim mjestima je u prepoznavanju kompatibilnosti vrste goriva s vozilom za cestovni promet.

Po našim dosadašnjim iskustvima i saznanjima možemo tvrditi da udio biokomponenti u prije spomenutim omjerima nema nikakav negativan utjecaj na rad motora niti izaziva kvarove i oštećenja na motornim dijelovima.

Bitna i najveća korist umješavanja biokomponenti je smanjenje emisije CO2 u atmosferi, što je primarni i dugoročni interes cijele svjetske zajednice pa tako i naš u Republici Hrvatskoj.

 

Vaš LUKOIL

  • TV AUTOMAGAZIN - LUKOIL NOVO OZNAČAVANJE GORIVA