“LUKOIL Croatia” d.o.o.
“LUKOIL Croatia” d.o.o.

Novosti

Željni ste odličnih ruskih filmova?

Imamo odličan prijedlog za Vas.

 

Počinje Filmushka!!!

Pogledajte besplatno ruske kino hitove.

U zagrebačkom kinu Europa Večernji list i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu uz podršku LUKOIL-a i drugih sponzora, organiziraju Prvi ruski filmski tjedan „Filmushka“ . Tjedan ruskih filmova započinje 27. i traje do 31. ožujka 2019. godine.

Dođite. Pogledajte. Uživajte.

Vaš LUKOIL

Dragi kupci,

u humanitarno-prodajnoj akciji „UZ PODRŠKU PRIJATELJA DO DJEČJIH OSMJEHA“, uz vašu podršku, sakupili smo 89.294,20 Kn za pomoć Dječjem domu Zagreb, Dječjem domu Maestral Splitu i Centru za pružanje usluga u zajednici „Klasje“ Osijek.

 

Veliko hvala u ime djece!

 

Vaš LUKOIL

  • Zahvala kupcima za donaciju "UZ PODRŠKU PRIJATELJA DO DJEČJIH OSMIJEHA"

Drage vozačice i vozači,

Kako bi Vam pružili što bolju uslugu, želimo Vas dodatno informirati u vezi novih oznaka goriva na LUKOIL benzinskim postajama.

Nove oznake na pištoljima dio su EU direktive u primjeni jednoznačnog označavanja vrsta goriva na maloprodajnim mjestima te na vozilima za cestovni promet.

Uz naziv goriva, na mjernom uređaju za prodaju goriva i navlaci čepa pipca mjernog uređaja za prodaju goriva vozilu za cestovni promet, mora se nalaziti i nova oznaka odnosno identifikacijski oblik za određenu vrstu goriva

Tako jedinstveni identifikacijski oblik za motorne benzine je krug, za dizelska goriva je kvadrat i za plinovita goriva je romb (slika).

Informacije unutar identifikacijskog oblika daju podatak o najvišem postotnom udjelu biokomponente u gorivu.

Standardna Identifikacijska oznaka za motorne benzine je;

E5 u obliku kruga gdje slovo E označava etanol, a brojčana oznaka 5 najviši postotni udio biokomponente, odnosno etanola koju može sadržavati motorni benzin.

Standardna Identifikacijska oznaka za dizelska goriva je;

B7 u obliku kvadrata gdje slovo B označava biodizel, a brojčana oznaka 7 najviši postotni udio biokomponente, odnosno biodizela koju može sadržavati dizelsko gorivo.

Standardna Identifikacijska oznaka plinovitih goriva je;

LPG u obliku romba koji oznaиava Autoplin ili motorni ukapljeni naftni plin 

Cilj novog označavanja vrsta goriva na maloprodajnim mjestima je u prepoznavanju kompatibilnosti vrste goriva s vozilom za cestovni promet.

Po našim dosadašnjim iskustvima i saznanjima možemo tvrditi da udio biokomponenti u prije spomenutim omjerima nema nikakav negativan utjecaj na rad motora niti izaziva kvarove i oštećenja na motornim dijelovima.

Bitna i najveća korist umješavanja biokomponenti je smanjenje emisije CO2 u atmosferi, što je primarni i dugoročni interes cijele svjetske zajednice pa tako i naš u Republici Hrvatskoj.

 

Vaš LUKOIL

  • TV AUTOMAGAZIN - LUKOIL NOVO OZNAČAVANJE GORIVA

Kiše, gužve, nervoza, obaveze... vjerujemo da vas sve to pritišće, no ipak, ostavite se mobitela za vrijeme vožnje!

Vaš LUKOIL

 

Zainteresirani, pogledajte link FPZ - NE mobitelu u vožnji.

 

Dragi kupci,

        jako smo ponosni što sve snažnije i više možemo sudjelovati u pomoći i podršci ustanovama i organizacijama koje skrbe o onim najpotrebitijima i najranjivijima, a to su zasigurno djeca bez roditelja i adekvatne roditeljske skrbi.
 

LUKOIL će u periodu od 01.10. do 31.10.2018. od svake prodane litre ECTO goriva odvajati novčani iznos od 4 lipe i tako prikupljena sredstva donirati trima dječjim domovima; Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj, Dječjem domu „Maestral“ u Splitu, te Centru za pružanje usluga u zajednici „Klasje“ u Osijeku.

Nadamo da će te i VI dragi kupci biti korisna karika u lancu dobročinitelja koji pomažu ustanovama koje skrbe o djeci.

Hvala u ime djece!

Vaš LUKOIL

  • PROMO SPOT "UZ PODRŠKU PRIJATELJA DO DJEČJIH OSMIJEHA"